С пилотен курс за военно звание „Офицерски кандидат“ завърши учебната година в ПСК – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“

05.06.2021 9:30

Деветнадесет военнослужещи от ВВС формирования от цялата страна завършиха пилотния курс за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”.
В периода от 10.05.2021г до 04.06.2021г. в Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Г. Бенковски“ , за първи път се проведе курс „За длъжност Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат”. Специализантите старшини, голяма част от които възпитаници на сержантското училище в Долна Митрополия, взеха активно участие и положиха успешно комплексен изпит.


Курсът се проведе в два периода. За времето от 10.05. 2021 г. до 18.05.2021 г. обучението бе в електронна среда. За това време специализантите преминаха теоретични и методически занятия по Устави, Огнева подготовка, Тактическа подготовка, Планиране и оценяване на подготовката, Военнолидерска подготовка, Ядрена, химическа, биологическа защита и Екология и Комуникационни информационни системи.
През втория период – от 19.05.2021 г до 04.06.2021 г., занятията бяха практически и методически. Специализантите влязоха в ролята на ръководители и инструктори по всяка една от изучаваните дисциплини.
Средният успех на курса за длъжност „Командири на взводове и приравнени” и военно звание „Офицерски кандидат” е Много добър 5,07.
Високият професионализъм, трудовият стаж и способностите на специализантите си проличаха през целия период на обучение, както и на положения изпит. Петима обучаеми завършиха с еднакъв успех – Много добър 5,38.
Удостоверенията за успешно завършване на курса бяха връчени от полковник Андриян Колев – заместник-началник по практическото обучение и международното сътрудничество. Той поздрави специализантите за положените усилия, отговорността по време на обучението и постигнати резултати.
Този курс бе последен за учебната 2020/2021 година. Общо 73 специализанта завършиха обучението си в различни курсове.
Екипът на Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“, изказва благодарност на всички завършили специализанти за положените усилия и им пожелава крепко здраве, оптимизъм, лични и професионални успехи!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: