Областният управител: Приоритетите са провеждането на честни избори и обходният път на Плевен

04.06.2021 12:42

Провеждането на честни и обективни избори, както и стартиране на процедурите по бъдещото изграждане на обходния път на Плевен са сред приоритетите на областния управител Марио Тодоров, който днес даде своя първи брифинг. Той подчерта, че областната администрация работи добре с Районната избирателна комисия, на която се оказва необходимата логистична подкрепа. Областният управител заяви, че ще се работи в посока да се пресекат опитите за корпоративен и купен вот.

Другата основна задача, която очерта Марио Тодоров, е запазване на добрите показатели в област Плевен по отношение разпространението на коронавируса. Областният управител коментира, че Плевен е на второ място по брой ваксинирани, а този уикенд след като се проведени разговори с кмета Георг Спартански, РЗИ ще проведе ваксинация на открито на площад „Възраждане“.

Третият приоритет, очертан днес от Марио Тодоров, е обходният път на Плевен, който е важен, за да може навреме да се изведе тежкият трафик извън града след като бъде завършена АМ „Хемус“. Областният управител съобщи, че в понеделник ще се проведе среща с участието на представители на Община Плевен, РИОСВ и други институции, за да се избере подходящото трасе. Към момента два варианта се обсъждат – т.нар. син, който е по-дълъг и минава основно през общински земеделски земи, покрай селата Бохот и Тученица, а при Гривица ще се заусти, червеният е на входа на „Кайлъка“ при бившата спортна зала да се изграждат виадукти с висящи мостове. Според мен, коментира Тодоров, по-удачен е синият вариант. След като се вземе решение кой да е вариантът ще се даде старт на инвестиционното намерение. Има осигурени средства за проектиране, геодезични проучвания и трасиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: