Национален проект по мини футбол „България, хайде да ритаме!“ стартира в област Плевен

04.06.2021 16:01

Национален проект по мини футбол, наречен „България, хайде да ритаме!“, стартира в област Плевен. Това съобщи в пресклуба на БТА Димитър Николов, главен координатор на Българската асоциация по мини футбол /БАМФ/ в Плевен.
Инижиативата е с цел да се полуляризира масовият футбол в България и здравословният начин на живот. Партньори на БАМФ са БФС и Националното сдружение на общините в Република България.

„България, хайде да ритаме“ ще обхване цялата страна с 50 квалификационни турнира, в които ще се включат около 4000 участници – любители на футболната игра, които са над 16-годишна възраст. Почетен патрон на турнира е легендата на българския и на плевенския футбол Пламен Гетов.

„Начинанието е прекрасно, защото футболът е магия и удоволствие, хоби на много хора, които са убедени, че това е най-великата игра. Това е социален феномен, който ще обхване много хора, а в късната есен ще бъде финалът като победителите ще участват в Европейско първенство по мини футбол“, добави Димитър Николов.
Пилотното издание стартира в областите Плевен и Ловеч. През този уикенд започват квалификационните турнири от Гулянци. След това ще бъдат реализирани още 8 турнира в партньорство с общините Плевен, Ловеч, Кнежа, Червен бряг, Гулянци, Левски, Искър и Червен бряг. По график турнирът в Плевен ще бъде на 7 и 8 август.
Страницата на БАМФ в Интернет публикува подробности за събитието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: