ОУ „Христо Ботев“ – с. Милковица отбеляза патронния си празник с тържествена програма

03.06.2021 10:56
На 2 юни колективът на ОУ „Хр. Ботев“ с.Милковица почетоха паметта на Христо Ботев и 149 години образователно дело. Гости на тържеството бяха кметът на с. Милковица Михаил Пелев, представители на Община Гулянци, управителят на ЦОП гр. Гулянци Цветомира Иванова, директорът на детската градина Лили Отравова. Специално за честването децата и учителите бяха подредили тематично табло и макет на кораба „Радецки“. По случай годишнината беше изработено лого на училището.
Програмата започна точно в 12 часа с воя на сирените, химна на България и посрещане на знамето. На сцената се изявиха всички класове. Децата и техните ръководители се представиха отлично с вечните стихове на Ботев, патриотични и народни песни.
След програмата гостите поднесоха приветствия. Община Гулянци награди децата участвали в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“. Секретарят на МКБППМН Александър Мичев връчи отличието „Кавалер на бронзовото сърце“ на Десислава Плоскова. Шестокласничката бе отличена за честността си – намерила пари, с помощта на учител открила притежателя им и ги върнала. Отличието „Кавалер на златното, сребърното и бронзовото сърце“ се връчва ежегодно от МКБППМН на деца и ученици за извършена благородна постъпка. За тази учебна година наградени с почетния знак са общо пет деца от община Гулянци.
Снимки и информация: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: