Контрол на достъп за входна врата

03.06.2021 13:27

През последните години технологиите напреднаха и се появиха нови, по-модерни опции за контрол на достъп за входна врата. Точно на тях ще се спрем сега и ще разгледаме някои удачни варианти.

Разбира се, класическият начин за отваряне на вратата, все още си остава ключът. Но що се отнася до съвременните заключващи цилиндри, те вече предлагат много по-високо ниво на сигурност. Тези заключващи системи са сложни и ключовете им са трудни за копиране. Също така, заключващите цилиндри са снабдени със защита срещу пробиване и издърпване на сърцевината, което ги прави важна част от защитата срещу кражби с взлом.

Електронен контрол на приема

Така наречените транспондери са по-модерни от класическия ключ. При тях специалният RFID чип е програмиран на определена честота. Ако този чип се държи пред цилиндъра на ключалката, той осъществява безупречен контрол – разпознава разрешението за достъп и отключва.

В допълнение към транспондерите съществуват и други опции за електронен контрол на достъп за входна врата. Например, въвеждане на код чрез клавиатура.  Скенерите за пръстови отпечатъци са още една добра възможност, тъй като също позволяват достъп само на оторизирани лица.

Едно много съществено предимство на тези електронни варианти е, че достъпът може да бъде отнет от хората чрез електронното управление – например чрез изтриване на чипа или пръстовия отпечатък или пък промяна на кода за достъп.

Контролът за достъп може да бъде интегриран и в интелигентната автоматизация на дома.

В този случай вратата може да се отключи с помощта на приложение за смартфон или таблет – при това от всяка точка на света!

Това е полезно, например в случаите, когато малко дете е забравило ключа си у дома. Когато е необходимо, лесно може да бъде пуснато в къщата дори от разстояние.

Удобството при подобен контрол на достъп за входна врата е наистина голямо. Дори и ако щете в случаите, в които се случва човек да изпита неприятното съмнение дали вратата всъщност е заключена или не, когато отсъства от дома.

Всички сме наясно, че това може напълно да съсипе деня на всеки човек. Но не и ако сте в състояние да контролирате ключалката с едно докосване на смартфона си.

Контролът на достъпа ви осигурява също така и възможност да виждате посетителите, преди да ги пуснете. Модерният вариант на добрата стара шпионка са камерите, които, с малко усилия, също могат да бъдат преоборудвани и да се комбинират с домофона на вратата.

Модерните опции за контрол на достъп за входна врата определено ще улеснят вашето ежедневие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: