Къде да потърсим ВиК услуги за София град

02.06.2021 18:55

Поддръжката на дома не е лесна задача. Канализацията, например, е една от най-проблемните зони, които изискват навременна поддръжка. Обикновено хората не се замислят над това и чакат последния момент, в който аварията вече е налице, за да извикат специалист.

Понякога нуждата от професионална намеса е толкова спешна, че не търпи никакво отлагане. И така, какво да правим, ако живеем в столицата? Най-логичното е да потърсим помощ от фирма, предлагаща специализирани ВиК услуги за София град.

Причините да допрем до помощта на специалистите могат да са най-различни. Разбира се, преди да се стигне до това, хората обикновено се опитват да се справят с проблемите си сами. Например, при запушена кухненска мивка, най-често проблемът е в попадналите в канала отпадъци от храна. Твърдите частици полепват по стените и по този начин ги стесняват. С течение на времето нещата се влошават, защото налепите стават все по-плътни и пречат на свободното оттичане на водата. В един момент каналът се запушва и проблемът вече е налице.

Търговците предлагат разнообразни решения за отпушване на задръстените канали на мивката – от специални препарати, във вид на прах, които се изсипват в канала, до дълги телове, с които може да се достигне дълбоко в тръбата и да се отстранят преградите, образували се от различен тип отпадъци.

Можете да опитате също и със струя вряла вода. Ако полипите са се образували от мазни отпадъци, попаднали в канала, тогава врялата вода ще ги разтопи и те ще изтекат от канала по нормален път.

Често пъти обаче тези методи не работят и мивката остава запушена, въпреки усилията, които собствениците полагат. В този случай е необходимо да се свържете с професионалисти, предлагащи ВиК услуги за София град и да решите проблема.

За да не се стига до запушени тръби, добре е да спазвате някои превантивни мерки, препоръчани от специалистите.

Тоест, ако желаете да спестите време и пари за ремонт на водопроводни инсталации, профилактиката засега си остава най-доброто решение.

Така например, известно е, че запушванията са една от основните причини за необходимостта от основен ремонт на ВиК. Космите, попаднали в канала, също допринасят за задръстване на тръбите.

Какво може да се направи в този случай? Използвайте специално покритие за отвора на канала, което ще предпази тръбите от попадане и натрупване на нечистотии в тях. В противен случай, често ще се налага да търсите помощ от специализирани ВиК услуги. А в един момент дори ще се стигне дотам, че да стане наложително да подмените абсолютно цялата канализация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: