Спектакъл „Плевен – град на таланти“ изнесоха бъдещите първокласници на ДГ „Слънце“

02.06.2021 10:02

Впечатляващ спектакъл „Плевен – град на таланти“ беше завършекът на проекта, по който IVб група „Приятели“ с учители Мариела Хитрова и Силвия Моневска работят вече втора година. Под звуците на „Песен за Плевен“ на Емил Димитров, изпълнена от Васил Чапанов, на сцената на зала „Катя Попова“ изгряха тридесет и едно слънца от ДГ „Слънце“.

Гена Димитрова, Катя Попова, Емил Димитров, Светлин Русев, Тереза Маринова са само част от известните и емблематични за града ни личности, в които децата от група „Приятели“ се превъплътиха. С изключителен ентусиазъм и силно мотивирани, даровитите и артистични деца пяха, танцуваха, рецитираха на голямата сцена. За финал всички те, заедно с Дивна Петрова и Стефани Славчева от ВГ „Арлекино“, изпълниха песента „На Плевен с любов“ с текст на Надежда Захариева и с аранжимент на Максим Горанов.

Събитието уважиха Албена Тотева, началник на РУО – Плевен, която поздрави малките таланти за невероятното представяне на сцената, техните родители, преподаватели и директорът на институцията; също и вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика – Невяна Владинова, впечатлена и развълнувана от преживяването, тя поднесе своите приветствия и пожела много бъдещи успехи. Гост на спектакъла „Плевен – град на таланти“ беше и Маруся Додова – старши експерт по предучилищно образование от РУО- Плевен.

Директорът на детската градина Цветомира Добрева връчи дипломи на бъдещите първокласници. С емоционално слово тя изказа благодарност към децата, които предизвикват гордост и възхищение; към педагозите – за професионализма, отличията и високите постижения; също и към родителите – за подкрепата и ползотворните им взаимодействия. С много вълнение учителите пожелаха на своите възпитаници никога да не губят устрема и желанието си да научават повече, добро здраве, неуморност и постоянство в житейския им път.

Снимки и информация: ДГ „Слънце“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: