Празнично настроение в училищата и детските градини на община Гулянци

01.06.2021 16:14
С поредица от тържества и инициативи училищата и детските градини в община Гулянци отбелязаха деня на детето, информират от Пресцентъра на местната управа.
В СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци директорът Емилия Петрушева влезе във всеки клас с поздрав и пожелание за щастливо и безгрижно детство. Шестокласниците изработиха специални подаръчета, с които зарадваха по-малките ученици. Клубът по карате с ръководител Любомир Димитров направи първата си публична демонстрация – „Първи стъпки в каратето“.
В деня на детето Община Гулянци награди учениците от ОУ „Хр. Ботев“ с. Брест, участвали в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“. Денят бе специален и за Митко Димитров, който беше награден от секретаря на МКБППМН с отличителния знак на комисията „Кавалер на сребърното сърце“. Наградата се връчва ежегодно от комисията на деца извършили благородна постъпка. Седмокласникът заслужи отличието с това, че по собствена инициатива предложил помощ на възрастна жена от селото – нацепил и прибрал дървата й.
Особено вълнуващи бяха първите дни на тази седмица за най-малките жители на общината.
ДГ „Незабравка“ отпразнува 1 юни с много музика и танци за всички малки и вече пораснали деца. В забавленията се включи целият колектив. Всички бяха пременени в нови тениски с логото на всяка група. Екипчетата са дело на мед. сестра в детската ясла – Сашка Недялкова.
ДГ „Първи юни“ с. Гиген отбеляза днешния празник с много веселие и състезателни игри, в които с желание и настроение участваха и родителите.
В ДГ „Детска радост“ с. Милковица децата и колективът изработиха атрактивен аквариум и рисуваха върху найлон.
Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ с. Брест се забавляваха с музика, танци и мини спектакъл.
В ДГ „Слънце“ с. Сомовит и ДГ „Здравец“ с. Шияково също отбелязаха празника с балони, усмивки и дружна веселба.
По традиция всички детски градини и самостоятелната детска ясла получиха подаръци от кмета на община Гулянци с пожелание за здраве и безгрижни детски игри.
Специални подаръци от Общината получиха и всички бъдещи първокласници, които в тези дни се сбогуваха с детската градина. Малките абитуриенти демонстрираха знанията, уменията и талантите си в пъстри празнични програми.
Снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: