Проф. Горчев отново ще води листата на ГЕРБ в Плевен, Валери Лачовски е новият областен лидер

01.06.2021 14:08

Проф. д-р Григор Горчев ще е водач на листата на ГЕРБ за 15-ти МИР – Плевен за предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори. Това стана ясно днес на пресконференция в БТА, на която бе представен и новият областен координатор на партията в Плевенско Валери Лачовски, който е ръководил до сега общинската структура в Кнежа.

Поел съм ангажимент, възпитаван съм да бъда честен и отговорен. Дал съм своята дума в началото и ще я удържа. Ако се бях дръпнал сега, най-малкото смятам, че няма да е мъжка постъпка. Това заяви проф. Горчев, след като самият той потвърди, че отново се впуска в предизборна битка като водач на листата в Плевен. Проф. Горчев подчерта, че целта ще е запазване на постигнатия резултат от изборите през април като бе категоричен, че ГЕРБ ще води позитивна кампания. Хората трябва да преценят кое ще е най-добро, но в момента на държавата й е нужна стабилност, добави водачът на листата на ГЕРБ.

Другата новина от днес е, че някои от „старите“ лица на ГЕРБ няма да са част от листата с кандидати за народни представители. След 5 мандата в Народното събрание Пламен Тачев предава щафетата на по-младите. В същото време Мирослав Петров вече няма да е областен лидер на партията, а на негово място е Валери Лачовски. Ние поемаме ангажимент да помагаме на по-младите, които изпълнени с енергия, ще работят за каузата на ГЕРБ, коментира Петров. Оставяме доста добро наследство, върху което само ще може да се надгражда, добави той.

Пламен Тачев заяви, че остава активен в политиката, но е с убеждението, че трябва да се даде път на младите. Той благодари на всички, които са го подкрепяли като депутат в 5 последователни парламента. Душата и сърцето ми съм давал за каузата ГЕРБ, категоричен бе Тачев като заяви, че е готов винаги да помага на по-младите, които сега с още повече жар и енергия ще работят.

Във всяка една партия има момент, в който тя трябва да се рестартира, да се даде шанс на младите, успелите, на хората с идеи, които да продължат да надграждат вече направеното, коментира новият областен координатор на ГЕРБ Валери Лачовски. Той благодари на Мирослав Петров и Пламен Тачев за свършеното като подчерта, че ще разчита на тях за съвети и подкрепа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: