Празникът продължава – 60 години ОУ „Максим Горки“- град Левски

01.06.2021 14:31

 

В навечерието на един от най-светлите български празници- Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ОУ “Максим Горки – гр. Левски отново се превърна в сцена на любовта и признателността. И както подобава, началото бе дадено с „Върви, народе възродени“ и звънките гласчета на децата от начален етап озариха утрото.  Даниела Георгиева, дългогодишен директор, поздрави всички свои колеги и деца с празнично слово. Специални гости на събитието бяха д-р Христо Христов и г-н Валентин Митев.

За пръв път прозвуча тържествената песен, посветена на родното школо, Училище на моите мечти“– текст и аранжимент Галя и Георги Върбанови, в изпълнение на вокална група „Лира“ с художествен ръководител Бойка Русанова.

Поздравителни адреси за своя принос и съпричастност към училищния живот получиха д-р Христов–приятел на училището, който не пести средства, за да бъде опора в осъществяването на редица проекти, и всички, с чийто труд се роди нашата последна гордост – „Училище на моите мечти“; Валентин Митев–с благодарност за времето, техниката и подадената ръка при заснемането на видео кадри за създаване на видеоклип към песента; Галя Върбанова и Георги Върбанов – за безсънните нощи, в които се роди текстът и музиката й, Бойка РусановаГергана Цонева, Надя Георгиева –за цялостен принос в организацията, осъществяването и сбъдването на още една наша мечта.

Наградени бяхаи децата,  взели участие в предварително обявения конкурсза рисунка, фотография, разказ, есе, стихотворение на тема „Моето училище“. Призовите места получиха почетни грамоти и тениски с герба на училището и надпис ОУ „Максим Горки“ се гордее с теб.

И цветно беше на само в душите ни! С венци и китки малчуганите на ОУ „Максим Горки“ почетоха паметта и делото на Светите първоучители!

Снимки и текст: ОУ „Максим Горки“ – Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: