Спортен празник, организиран от читалище ЛИК и приятели, оживи площадките в парк „Кайлъка“

30.05.2021 9:52

Спортен празник под мотото „Ние > Аз” събра много деца, родители и приятели на 29 май в „Кайлъка”. Проявата, посветена на Международния ден на детето – 1 юни, бе дело на съвместните усилия на Народно читалище „ЛИК – 1959”, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център по зависимости, Сдружение „Младежи в действие 2020”, Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен и Спортен клуб по тенис на маса „Тетрон“ – Плевен. Събитието е част от инициативите от Европейската седмица на физическата активност и спорта „MOVE Week”.


14 отбора в две възрастови групи – 10-12 години и 13-16 години заслужиха аплодисментите на публиката на баскетболната площадка. При малките на първо място в оспорваната надпревара се класира отбор „Кримокрия”, втори станаха „Basket Mix”, а третото място бе за „Ниските”. При батковците и каките първенци станаха „Storgo firm”, следвани от „Kobe One Kenoby” и „9-та Gang”. За всички призьори бяха осигурени награди и грамоти от организаторите.
На две тенис маси треньорите СКТМ „Тетрон” проведоха демонстрационни и мастър уроци, а по-напредналите имаха възможност да премерят сили с тях. „Социалните треньори” от Превантивно-информационния център по зависимости пък бяха подготвили занимателни игри, в които всеки можеше да се включи. В притегателно място се превърна щандът на ПИЦ, където всеки можеше да получи полезна информация по темите, свързани със зависимостите.
Децата с интерес към творчеството и изкуството пък откриха своето място на площадката за шахмат, която за няколко часа се превърна в ателие на Школата по изобразително изкуство при НЧ „ЛИК – 1959”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: