„Топлофикация Плевен“: Ремонтната ни програма има за цел да осигури качествено топлоподаване през зимата

29.05.2021 14:25

„Работим по изработването на графиците на планираните ремонтни дейности това лято. Предварително ще информираме клиентите за периода и местата, където ще извършваме профилактиката.“ Това каза инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация Плевен“.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Тя се извършва с цел съоръженията да бъдат подготвени за работа през зимата и да се намали до минимум риска от по-сериозни аварии. Предстои ни да извършим ремонтираме основна мощност в централата, както и магистрален топлопровод.“, поясни инж. Василев.
По думите му ще се направят ремонти на тези участъци от мрежата, където през зимата е имало аварии. Инж. Василев обясни, че профилактика могат да извършват само през летните месеци, когато централното отопление е спряно.
Инвестиционната и ремонтната програми на „Топлофикация Плевен“ традиционно са насочени към повишаване на ефективността на работата на съоръженията в централата. „Вече е извършен оглед на топлопреносната мрежа и абонатните станции. Ще подменим проблемните участъци по трасетата. Също така ще извършим реконструкция на част от оборудването в абонатни станции.“, обяснява инж. Йордан Василев.
Директорът на предприятието посочи, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните и безопасни начини за отопление. „Основна мярка за намаляване на замърсяването на въздуха в Плевен е използването на централното топлоснабдяване. Именно по тази причина ние се стремим да поддържаме в изправност съоръженията ни и топлопреносната мрежа. Надяваме се все повече плевенчани да изберат отоплението на парно. Така заедно допринасяме за чистия въздух в града.“, посочи инж. Василев и добави: „Нека мислим екологично за бъдещето.“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: