Одобриха анекс към Договор за обществен превоз на пътници в община Плевен

27.05.2021 10:28

Общинският съвет в Плевен одобри анекс към Договор от 10.04.2014 г. за обществен превоз на пътници между Община Плевен и общинското дружество „Тролейбусен транспорт“. За това информират от Пресцентъра на местния парламент.

Съгласно изискванията на административен договор от 19.11.2019 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ за изпълнение на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен“ е необходима актуализация на договора от 2014 г. Актуализацията е в частта на обществената услуга „Превоз на пътници“ и е с цел привеждането на документа в съответствие с Регламент /ЕО/ 1370/2007 г. и представяне пред Управляващия орган на Оперативната програма.

Приетият от Общинския съвет анекс касае частта за осигуряване на средства на Оператора /„Тролейбусен транспорт“/, предоставени под формата на компенсация за услугата „Превоз на пътници“. Предвидените за придобиване активи са: доставка на 14 нови електрически автобуса и зарядни станции за тях за нуждите на обществения транспорт в Плевен; Проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за изграждане на местата на зарядните станции в двете депа; Строителен надзор и оценка за съответствието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: