Общински съвет – Плевен заседава днес по дневен ред от 30 предложения

27.05.2021 7:39

По предварителен дневен ред от 30 предложения се събира за заседание този месец Общинският съвет на Плевен. Съветниците заседават днес от 9,00 ч. в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова“. С решение на Председателския съвет заседанието ще се проведе при закрити врати, спазвайки разпоредените противоепидемични мерки. Сесията ще се излъчва в реално време на интернет страницата на ОбС – https://obs.pleven.bg/.


Първа точка в дневния ред е обсъждане на промени в общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на общината. Предлаганите промени са във връзка с писмо от Общинско предприятие „Център за градска мобилност” относно преференциалното паркиране в зони в града. Промените са налагат и предвид договор от 22.01.2021 г., сключен между държавата чрез областния управител на Област Плевен и Община Плевен, с който на Общината бе предаден за управление парк „Кайлъка”.
Общински съвет – Плевен, ще разгледа този месец анекс към договор от 10.04.2014 г., касаещ обществения превоз на пътници на територията на общината. Договорът е между Община Плевен и „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и актуализацията му засяга частта за осигуряване на средства на оператора „Тролейбусен транспорт“, предоставени под формата на компенсация за обществената услуга „Превоз на пътници“ и предвидени за придобиване на следните активи: Доставка на 14 нови електрически автобуса и зарядни станции за тях; Проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за изграждане на местата на зарядните станции в двете депа, собственост на оператора; Строителен надзор и оценка за съответствието; Интегриране на новопридобитите електрически автобуси към съществуващите интелигентни транспортни системи.
За обсъждане влиза и предложение за даване на съгласие за кандидатстване на Регионалния исторически музей с проект „Дигитално достъпни обекти на културното наследство в община Плевен“ по програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по резултат 1 „Подобрено управление на културното наследство“, подрезултат 1.2 „Дигитално достъпни обекти на културното наследство“. Проектът е в партньорство с Регионалния военноисторически музей и Българо-норвежкото дружество – Осло, Норвегия.
Предложение за междуобщинско сътрудничество и включване на Община Плевен в организираната от Община Левски система за събиране на опасни битови отпадъци в мобилни събирателни пунктове, е шеста точка в предварителния дневен ред. Община Левски е получила необходимите разрешителни документи по Закона за управление на отпадъците и изразява готовност да извършва услугата и на територията на други съседни общини.
Този месец съветниците ще обсъдят искане за увеличаване капацитета на Домашния социален патронаж в с. Пелишат. Действащият в момента на територията на селото е с капацитет 30 потребители и от февруари тази година предоставя храна и на самотно живеещи възрастни хора от с. Радишево. С писмо до кмета на Общината, кметът на Пелишат предлага увеличаване капацитета на патронажа в Пелишат от 30 на 40 потребители при непроменена численост на персонала на услугата.
Дневният ред на майската сесия включва още: Предложение за определяне на базисни наемни цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от Общинския поземлен фонд за стопанската 2021-2022 г.; Безвъзмездно предоставяне за управление на Община Плевен на недвижими имоти – публична държавна собственост, представляващи част от парк „Кайлъка“; Предложения за прекратяване на съсобственост; Изменения на общи устройствени планове; Даване съгласие за възстановителни, отводнителни дейности и реконструкция на подпорни стени на ул. „Княз Борис І“ в района на свлачище в Плевен; и др.
Всички предложения, включени в предварителния дневен ред на заседанието на 27 май, са публикувани на интернет страницата на ОбС – Плевен: https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на Общински съвет/ Материали за заседание на Общински съвет – Плевен на 27.05.2021г. https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-27052021-g

#тагове:

НАЙ-НОВИ: