Двама пострадаха при катастрофа на главен път в област Плевен

27.05.2021 9:26

Вчера на първокласен път I – 3 Бяла – Ботевград в местността „Шумата“ е настъпило пътно-транспортно произшествие, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Около 16.30 часа 22-годишен – водач на лек автомобил „Опел Астра“, движейки се по посока град Русе, е предприел изпреварване на товарен автомобил „Ман“, с прикачено полуремарке „Кроне“. Зад волана на камиона е бил 62-годишен от град Русе. При изпреварването „Опел“-ът удря с дясната странична задна част товарния автомобил в лявата странична част, вследствие на което и двете превозни средства напускат платното за движение.

Лекият автомобил се удря челно в крайпътно дърво, където преустановява движението си, а товарният автомобил спира в крайпътна нива. Вследствие на инцидента е пострадал 56-годишен от град Левски – пътник на предната дясна седалка в „Опел“. Той е транспортиран в спешно отделение при УМБАЛ – Плевен, където е прегледан и е установено, че има фрактура на лявата подберица, без опасност за живота. Настанен е за лечение в „УМБАЛ Д-р Георги Странски“ – Плевен.

Пострадала е и пътничка на задната седалка в лекия автомобил – 19-годишна от град Левски. Оказана й е медицинска помощ в спешно отделение при УМАБЛ – Плевен и е установено, че вследствие на ПТП има счупен преден зъб, няма опасност за живота й.

Алкотестовете на двамата водачи са отрицателни. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт при БНТЛ – ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Сезирана е прокуратурата в Плевен. Образувано е досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: