Стефан Бурджев, БСП: Вървим обединени и със силна програма

26.05.2021 9:06

“Водачите на листи бяха наредени спрямо номинациите от регионите и профилите, които трябва да имат водачите в парламентарната група. Това е труден процес, но се намери баланс.” Това заяви пред БНТ секретарят на Изпълнителното бюро на НС на БСП Стефан Бурджев.

“Разширяваме левия фронт от коалиционни партньори. Желанието ни е чрез него да поведем българските граждани и да реализираме нашите политики за по-добро бъдеще. Обедини ни желанието за промяна, защото обществото има нужда от социална справедливост и по-леви решения. Даваме сигнал, че вървим обединено и с ясни и категорични послания.”, подчерта социалистът.

Той акцентира на силната програма на БСП: преизчисляване на всички пенсии, болниците да не са търговски дружества, един учебник по всички предмети, закриване на Специализирания съд и прокуратура.

Относно новите членове на Изпълнителното бюро Бурджев изтъкна, че те са подбрани на регионален принцип, като той дублира шестте региона на планиране в страната.

Попитан за множеството желания за водачи на листи, Стефан Бурджев коментира, че трябва да се играе отборно. Той допълни, че не винаги шумът е равен на желанието. Секретарят на ИБ на БСП посочи, че ако бъде избран в листите е преценил да работи преференциално и така да подпомогне листата и общия резултат, без да има претенции за водаческо място: “Най-лесно е да сме обидени. Местата за водачи са само 31, а желанията са в пъти повече. Важното е да работим за общия план, а не за личните си желания.”.

Стефан Бурджев подчерта, че в много области е намерен баланс и даде пример с Перник: “За листата в Перник бе проведена среща между досегашния водач, председателя на партията, Изпълнителното бюро и ръководството на БСП-Перник. След първоначалното нежелание Стоян Мирчев да бъде водач там, след 1 месец кампания той е приеман нормално от по-голямата част от хората.

Там балансът бе намерен за това, че грешката,  която допуснахме е втора позиция да бъде гражданска квота, а не човек предложен от местната организация. Сега ще коригираме тази грешка”, бе категоричен Бурджев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: