Нова площадка по безопасност на движението е изградена в ДГ „Калина“ – Плевен

26.05.2021 9:53

Децата и учителите на ДГ „Калина“ Плевен се радват на своята нова площадка по безопасност на движението. Основна цел е изграждане на иновативна образователна среда, както и осигуряване на интригуваща среда на децата за усвояване на елементарни представи, понятия и умения за безопасно движение на пътя.

На официалното откриване присъстваха полицаи от I-во РПУ гр. Плевен. Лентата церемониално прерязаха Директорът на детската градина Жоржетина Атанасова и младши полицейски инспектор Мариан Генов.

С много емоции и настроение децата от ДГ „ Калина“ посрещнаха още един гост – Пешеходко. Последва може би най-вълнуващата и емоционална част от тържеството – с песни, стихотворения и игри, малчуганите от ПГ 6-7г. „Слънце“, демонстрираха своите знания за безопасно поведение на пътя. Момчетата се превъплатиха във водачи на автомобили, които следяха светлините на светофара и пропускаха пешеходците на пешеходните пътеки. Младши полицейски инспектор Мариан Генов демонстрира на новооткритата площадка по БДП как се регулира кръстовище и пожела на малките възпитаници да бъдат безупречни участници в движението по пътищата и да спазват правилата за движение. Накрая всички деца и гости получиха награди за спомен от незабравимото преживяване.

Информация и снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: