Училищата в община Гулянци отбелязаха тържествено 24 май

25.05.2021 10:21

С концерти, шествия и инициативи четирите училища в община Гулянци отпразнуваха Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, информират от Пресцентъра на местната управа.

Директорите – Емилия Петрушева, Николина Маркова, Галя Данчева и Мария Замфирова бяха наградени от кмета на общината Лъчезар Яков с грамота и почетна значка за принос в образователното дело. Колективите получиха цветя и поздравителни адреси.

Празникът в Гулянци започна с шествие на „Христо Смирненски“ по централните улици на града, водено от духовия оркестър при училището. На площада децата от всички класове изнесоха богата литературно-музикална програма.

СУ „Асен Златаров“ избра най-светлия български празник, за да изпрати своите абитуриенти. 16 младежи и девойки завършиха успешно гимназията и отпразнуваха бала си, споделяйки вълнението си с учители, родители, близки и приятели.

В Милковица и Брест тържествата се проведоха в училищата. Учители и ученици плетоха венци, пяха песни и рецитираха. Директорите връчиха награди на отличниците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: