Постоянни комисии в Общински съвет – Плевен ще заседават днес

25.05.2021 7:31

 

Постоянни комисии в Общински съвет – Плевен се събират за заседания днес. Те ще се проведат в Заседателната зала на Община Плевен при спазване на противоепидемичните мерки, информират от Пресцентъра на местния парламент. Ето кои комисии и по какви предожения се събират за заседания на 25 май. 

ПК по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Свилен Трифонов заседава от 13,30 ч. Пред съветниците ще бъде представен отчет за изпълнение на решения, приети от Общинския съвет. Ще бъде разгледано и предложение за анекс към договор от 10.04.2014 г. за обществен превоз на пътници на територията на община Плевен, сключен между Общината и „Тролейбусен транспорт“ ЕООД. За обсъждане влиза и точка за поемане на дългосрочен общински дълг под формата на заем /кредит/ от Регионалния фонд за градско развитие за осъществяване на проекта за обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова“.

ПК по „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 14,30 ч. Този месец в Комисията ще бъде представена информация за актуалното състояние на общинските фирми. Справки за първото тримесечие на годината внасят: ДКЦ ІІ – Плевен“ ЕООД, „ДКЦ ІІІ – Плевен“ ЕООД, „Тибор“ ЕАД”, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД”, „Инжстрой“ ЕООД и „Паркстрой“ ЕООД. Съветниците ще се запознат и с доклад от Агенцията за държавна финансова инспекция относно извършена финансова проверка в Общината. Сред останалите точки са: предложението за поемане на дългосрочен дълг за осъществяване на проекта за ремонт в зала „Катя Попова“; прекратяване на съсобственост за имот в с. Ласкар; обсъждане на продажба на общински имот по плана на гр. Плевен и прекратяване на съсобственост върху застроен имот отново в Плевен; предложение за закупуване на сгради, построени върху общински имот в с. Буковлък; др.

ПК по „Стопанска политика и транспорт“ с председател Христослав Михайлов заседава от 15,30 ч. Дневният й ред включва обсъждане на предложение за изменение на общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на общината. За обсъждане влизат и финансовите справки за  първото тримесечие на годината от общинските фирми, както и докладът от Агенцията за държавна финансова инспекция за извършената финансова проверка в Общината.

ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Владислав Монов заседава във вторник от 16,30 ч. Съветниците ще обсъждат: предложение за прекратяване на съсобственост за имот в с. Ласкар; продажба на общински имот по плана на гр. Плевен; прекратяване на съсобственост върху застроен имот отново в Плевен; предложение за закупуване на сгради, построени върху общински имот в с. Буковлък; др.

ПК по „Здравеопазване и социална политика“ с председател доц. Евгения Бързашка заседава от 17,00 ч. За разглеждане влизат предложение относно увеличаване капацитета на „Домашен социален патронаж“ в с. Пелишат, информация внасят и от Общинския съвет по наркотичните вещества – годишен доклад за 2020 г. и доклад за дейността на Съвета за първото тримесечие на текущата година.

Всички предложения и преписки, включени в дневните редове на постоянните комисии през м. май, са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен: https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на постоянни комисии през месец май 2021 г. – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-may-2021-g

#тагове:

НАЙ-НОВИ: