В навечерието на 24 май – призови отличия за ученици на НУ”Патриарх Евтимий”- Плевен

23.05.2021 17:15

На 20.05.2021г. в НУ”Патриарх Евтимий”-Плевен беше проведено тържество, посветено на най-българския празник -24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Денят започна с училищната традиция за плетене на венци за празника от учители и деца. Тържествената част включваше стихове,посветени на празника и танци, изпълнени от деца от 1 и 3 клас. Накрая всички присътващи изпяха с голямо вълнение химна „Върви народе възродени”.
След тържествената част, директорката г-жа Весела Йотова връчи медалите на учениците, спечелили призови места от състезания. Математиците от училището се окичиха с 2 златни, 9 сребърни и 12 бронзови медала от пролетния кръг на мездународното състезание „Математика без граници”. Г-жа Йотова им пожела отлично представяне и на финалното сътезание, което ще се състои в Несебър. Награди и грамоти получиха и участниците в националното състезание по английски език „„Аз уча чужд език’-„Любословие” –Александра Найденова -3а, Биляна Иванова- 4в, Симеон Киляфски- 4в, Христо Кръстев -3а, Рая Димитрова -4а, Марина Георгиева-4б, които донесоха на училището три първи и три втори места в класирането измежду участници от училища в цялата страна. Своя медал и сертификат получи и първият Spelling Bee Rising Star Champion Калина Георгиева от 4б, която взе участие в националния кръг на състезанието Spelling Bee Junior 2021г.
С много въление беше изпълнен и следващия ден-21.05., когато се проведе и състезанието „Родна реч, омайна, сладка”. В него участваха деца от вторите класове, които трябваше да буквуват думи с правописни особености, определяха ги като части на речта и съставяха изречения с тях. Надпреварата беше много оспорвана и вълнуваща. Победител стана Сияна Георгиева от 2г, а нейни достойни подгласнички бяха Анелия Стоицова и Селена Стефанова от 2а. Всички участници показаха отлични знания по български език. Наградите бяха подсигурени от издателство „Клет”. Победителката Сияна Георгиева получи и ваучер за покупка на книги в книжарница „Сиела”, осигурен от Лайънс Клуб Плевен Мизия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: