Тържество по повод 24 май се състоя в село Победа

21.05.2021 15:06

В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в НЧ „Зора-1990г.” – село Победа се проведе празнично тържество. Гости на събитието бяха учители, дейци на културата и кметът на с.Победа Даниела Александрова.

Лекционната зала на Читалището беше украсена със специално закупени  за празника плакати, изобразяващи текста на Химна „Върви народе възродени“ и стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов. За великото дело на Кирил и Методий беше представен празничен видеоконцерт с участието на деца и ученици, творящи в читалището. Надка Найденова учител, деец на културата и дългогодишен приятел на читалището, подари две ценни издания на библиотеката – „Хроники на Вазовия род“ от Катя Зографова и „Стефан Данаилов – Романът на моя живот“ от Георги Тошев. Читалищният екип изказва своята благодарност на г-жа Найденова – една от учредителите на читалището  – за редовните и актуални дарения.

От името на читалищното настоятелство бяха поднесени цветя и поздравителни адреси за присъстващите учители и дейци на културата.

Пожелаваме на всички българи, неотменно да следнат великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

Честит празник!

Информация и снимки: НЧ „Зора-1990г.” – село Победа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: