Разкриха извършител на домова кражба, скрил в трап задигнатите вещи

21.05.2021 9:30

На 20 май 2021 година в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал за намерени различни вещи в землището на село Староселци. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип, който е открил скрити в трап битови предмети с неизяснен произход – музикална уредба „Филипс“, друга музикална уредба – неустановена марка, тостер, две бутилки с олио по 1 литър, разклонител и други.

От проведените незабавни оперативни действия е изяснено, че вещите са предмет на кражба, извършена в нощта на 19 срещу 20 май от частен дом в същото село. Установен е извършителят – 44-годишен местен жител. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Вещите, предмет на кражбата, са предадени с протокол за доброволно предаване от кмета на селото. Върнати са на потърпевшия с разписка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен, като работа по документиране на случая продължават разследващ полицай и екип на РУ Долни Дъбник. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: