Майски празници в ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен

20.05.2021 13:13

Месец май е наситен с празници на младостта, образованието, просветата и културата.
С много настроение и пъстроцветни фойерверки, бяха изпратени зрелостниците от Випуск 2021 год. на ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен. Специален гост на празника беше г-н Чавдар Луканов – председател на Съюза на народните читалища и Народно читалище „Ракитин” – гр. Плевен.
За последен път абитуриентите чуха училищния звънец, преминаха под красива арка от цветни балони и по вода за здраве и бъдещи успехи.
Емоционално приветствено слово по случай последния учебен ден на 12. клас произнесе директорът на училището инж. Лилия Петкова.
Всички абитуриенти получиха грамоти след номинациите в конкурса „Кой е по-, по-, най-”. Словото на класния ръководител Диана Илиева предизвика сълзи в очите на зрелостниците, а в пространството се носеше изразът „Обичаме Ви!”.
В края на празника всички се хванаха в училищния кръг на задружието – Вечното колело на щастието и живота – хорото.
По случай 24-май – един от най-светлите празници в българската история, ученици от ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен поздравиха своите учители, съученици и гости с музикално-поетичен рецитал. На тържеството присъстваха представители на „Топлофикация – Плевен” АД, които заедно с поздрава подариха и два таблета в помощ на учебния процес по специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна“– дуална система на обучение. Специален поздрав бе изпълнението на Кристиян Генов от ОСО – Плевен.
Празници се отбелязват при строго спазване на определените противоепидемични мерки.
На зрелостниците пожелаваме успешно представяне на ДЗИ и ДИ за придобиване на професионална квалификация по специалност: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително-вкусовата промишленост” и „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки“. За учебната 2021/2022 г. ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен очаква прием на ученици, които ще имат възможност да се обучават и по нова професия: „Консултант козметични, парфюмерийни, биологични продукти и битова химия”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: