Засилено полицейско присъствие по пътищата на страната в дните около 24 май

20.05.2021 16:18

От утре (21 май) г. до 19.00 часа на първия работен след поредицата от почивни дни (25 май) е в ход специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението по пътищата, информират от Пресцентъра на МВР.

В обедните и вечерните часове на 21 и 24 май ще бъде засилено полицейското присъствие по магистралите, пътищата от първи и втори клас и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При необходимост екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението.

В предпочивния 21 май и почивните 22 и 24 май ще има засилени проверки за контрол на скоростните режими. През периода на операцията ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

По време на операцията около Великденските празници се отчита ръст на констатираните нарушения на правилата за движение по пътищата. Като особено притеснителен е броят на установените случаи на управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози – 495. За първите четири месеца на годината са установени 4024 подобни случая, което представлява повишение с 23% спрямо същия период на миналата година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: