Малки и големи „Палавници“ на ДГ „Слънце“ – Левски засадиха заедно фиданки

19.05.2021 15:51

Във връзка с работата по проект „У дома“ в платформата за педагози eTwinning и дейност за месец май „Семейни ценности“, на 15.05.2021г. – Денят на семейството, малките и големите Палавници от бившата и настоящата група на ДГ „Слънце“ в град Левски се събраха заедно, за да осъществят една чудесна и дълго чакана инициатива.

Голямата мечта на Палавниците – вече първокласници бе да засадят магнолиева горичка в двора на детската градина. В уречения ден и час нетърпеливите деца и техните родители с много любов и усмивки посадиха трите магнолиеви фиданки и малко борче, донесено специално от родителите на Филип от първа група „Палавници“.

„Целта на инициативата беше да създадем у децата отношение на почит и обич към околната среда, чрез непосредственото общуване с природата, грижа за нейното опазване и подобряване на екологичното равновесие. Колкото по-рано и с постоянство, ние учителите и семействата, подпомагаме децата да развият отговорност към околната среда, толкова по-спокойни можем да бъдем, че сме възпитали и изградили у тях ценности за грижа, чистота и опазване на природата около нас. Сърдечно благодарим на всички, които се включиха в инициативата и дадоха пример на децата да пазим природата, да засаждаме повече растения и да се грижим за тях“, казват учителите на групата г-жа Видолова и г- жа Ганчева.

Снимки: ДГ „Слънце“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: