Деца от ДГ „Слънце” – Левски се включиха в инициативата „Европейска седмица в България“

19.05.2021 11:34

По повод „Европейската седмица в България 9-17 май 2021г.“, децата от ДГ „Слънце“ – Левски, група „Мики Маус“ реализираха серия от инициативи. Националната инициатива е посветена на 9-ти май – Деня на Европа и Деня на eTwinning и насочена към европейските ценности, които ни обединяват – солидарност, толерантност и разбирателство. Събитието е организирана от Националното звено за координация по дейност eTwinning за България, с подкрепата на Програма „Еразъм+“ и други водещи организации, съобщават от детската градина в град Левски.

Малчуганите се включиха в организирано онлайн събитие в платформата на eTwinning, заедно с връстници и учители от други партньорски детски градини в България от еTwinning проект „Игротека@Чуднотека”. Всички заедно на фона на Европейският химн „Ода на радостта“, развяха разноцветни балони и знамената на Европа, България и eTwinning. По случай 16-я Рожден Ден на eTwinning, за първи път в онлайн пространството, заедно изпяха авторската песен на eTwinning проект „Игротека@Чуднотека”. „Малките европейци бяха развълнувани и щастливи от виртуалната срещата с приятелите си от цялата страна. Те не скриха вълнението и гордостта, че сме част от Европейския съюз, който е олицетворение на мира, просперитета и благополучието“, коментира Севдие Алиева, ст. учител в детското заведение. В рамките на Европейската седмица се осъществиха и други разнообразни тематични активности: викторини, игри, творчески ателиета и изложби.

Инициативата е част от дейностите по Национален еTwinning проект „Игротека@Чуднотека”. Децата от група „Мики Маус“ на ДГ „Слънце“ – гр. Левски, заедно със своите учителки – Севдие Алиева и Моника Иванова, в продължение на една учебна година са част от този вълнуващ проект в партньорство с деца, родители и учители от ДГ „Знаме на мира“, гр. Белене – група „Мини и Мики Маус“ и група „Петле“; ДГ „Конче вихрогонче“, гр. Шумен – група „Слънчо“; ДГ „Ален мак“, гр. Горна Оряховица – група „Пчеличката Мая“; ДГ „Щастливо детство“, гр. Плевен – група „Пчелички“ и група „Палавите мишлета“; ДГ „Катя Ванчева“, гр. Батак – група „Пчеличка“ и ДГ „Пчеличка“, гр. Добрич – група „Еделвайс”.

Партньорите изработват тематични игри и споделят добри педагогически практики чрез видеоклипове, презентации, общи продукти, електронни книги и други уеб инструменти. Предвид възрастовата група на децата, всички игри и проектни дейности са лесно достъпни, разбираеми, приложими и интегрирани в образователния процес. Чрез тях децата изявяват творческия си потенциал в различни активности – инициативи, творчески дейности, игри-предизвикателства, конкурси и други. В проекта се прилага и STEАM проектно-базираното обучение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: