ОУ „Валери Петров“ – Плевен спечели поредното призово място на национална олимпиада

19.05.2021 11:06

За пореден успех на своите ученици и техните учители съобщават от ОУ „Валери Петров“ – Плевен.

Проектът „С книга в живота“ на групата по гражданско образование от ОУ „Валери Петров“ бе класиран на първо място на Националната олимпиада по гражданско образование. Татяна Христова и Евита Христова, от 4.а клас, с класен ръководител Мариана Кулева и ръководител на проекта Таня Илиева, защитиха по най-убедителния начин всички свои идеи и дейности.

Целта на проекта е популяризиране на четенето като приятна дейност: провокиране на интерес към книгата, създаване на читателски клуб и сайт, развитие на критичното мислене. Говорителката на групата Татяна Христова разказа пред комисията, че според тяхното изследване времето за четене в структурата на свободното време е минимално, техниката (смартфон, компютър), даването на готови изображения, намаляват интереса към книгата и желанието за работа с нея. Сподели, че това е умение, което всяко дете трябва да усвои, тъй като всички учебни предмети се преподават чрез четене.

Домакин на деветото издание на форума бе СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен. Поради епидемиологичната обстановка заключителният кръг за финалистите от област Плевен беше осъществен в онлайн среда в платформата  Microsoft Teams в СУ „Христо Смирненски“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: