Арест за шофьор-беглец, предизвикал катастрофа на кръстовище в Червен бряг

17.05.2021 9:26

На 16 май 2021 година около 23:05 часа в полицията е получен сигнал за пътно произшествие в град Червен бряг, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Местопроизшествието е запазено от автопатрул. Извършен е оглед от полицейски служители.  Установено е, че на кръстовището на улиците „Александър Стамболийки“ и „Братя Миладинови“ лек автомобил „Рено Клио“ е блъснал с предната си част паркиран в близост лек автомобил „БМВ“. Ударената кола се отклонява и се удря в паркиран до нея лек автомобил „Ауди А8“. След инцидента водачът на „Рено Клио“ е избягал от местопроизшествието и е оставил автомобилът на място, врязан в страничната дясна част на лек автомобил „БМВ“. Настъпили са значителни материални щети по ударените коли. При проведени оперативни действия е установен водачът – беглец – 22-годишен от село Рупци. Той е изпробван с техническо средство „Дрегер 7510″, като уредът е отчел 0,67 промила в издишания въздух.

Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“, във връзка ал.1, вр. чл. 342, ал.1 от НК и престъпление по чл. 345, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: