16 май – Световен ден на истинската храна
Световният ден на истинската храна си отбелязва по инициатива на известния готвач Джейми Оливър. Целта е да се подпомогне образованието на деца и възрастни, за да се подобрят здравето, животът и бъдещето на милиони хора по света.
Международното движение Food Revolution Day, в което участват готвачи, родители, учители, компании и активисти, подкрепя фондацията на Джейми Оливър, която прави десетки акции по света – обучение на безработни и социално слаби млади хора, уроци по готвене за различни възрасти, кампании за промяна на хранителната политика в училищата, курсове по градинарство за деца.
информация и снимка – интернет
НАЙ-НОВИ:
- Вокална група "Дивна" и Танцов състав "Сборенка" участваха в Международен Фолклорен фестивал
- Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес
- 5-о бригадно командване с богата програма по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия
- Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април
- Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада
- „МИГ Белене-Никопол“ обявява подбор на проектни предложения
- Лазарки от ДГ „Теменуга“ поздравиха служителите на терапевтичен и козметичен център "GG"
- Футболни рефери от Плевен презентираха футболното съдийство като атрактивно бъдещо призвание
- Доц. д-р Александър Вълков е новият директор на УМБАЛ „Георги Странски“ ЕАД
- За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 35-годишен плевенчанин