16 май – Световен ден на истинската храна
Световният ден на истинската храна си отбелязва по инициатива на известния готвач Джейми Оливър. Целта е да се подпомогне образованието на деца и възрастни, за да се подобрят здравето, животът и бъдещето на милиони хора по света.
Международното движение Food Revolution Day, в което участват готвачи, родители, учители, компании и активисти, подкрепя фондацията на Джейми Оливър, която прави десетки акции по света – обучение на безработни и социално слаби млади хора, уроци по готвене за различни възрасти, кампании за промяна на хранителната политика в училищата, курсове по градинарство за деца.
информация и снимка – интернет
НАЙ-НОВИ:
- Плевен посреща Великден с разнообразна програма
- В Гулянци започна подготовката за Великденските празници - снимки
- България на 4 колела: съвети за безпроблемно пътуване и спестяване на пари
- Възможности за партньорски проекти в културата обсъждаха на среща в Плевен
- В Областната администрация се проведе конференция, посветена на безопасността и здравето при работа
- ДГ "Мечо Пух” - Кнежа обособи солна стая за игра и занимания по интереси
- Геновева Диманова гостува в село Победа с моноспектакъла „Приумиците на съдбата“
- Първокласниците от НУ "Единство" гостуваха в ДГ "Снежанка" по повод "Походът на книгата"
- Плевенски съдия с назначение за асистент ВАР на мач в Първа лига
- Официална делегация от Комуна Гангура, Република Молдова беше на посещение в Община Долни Дъбник