Маестро Пламен Джуров – почетен гражданин на Плевен

15.05.2021 13:07

Част от днешната тържествена церемония по повод празника на града бе връчването на звaнието „Почетен гражданин на Плевен“ на маестро проф. Пламен Джуров. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев връчи Почетна грамота на изявения диригент, а кметът Георг Спартански – Златна почетна значка.

Своите думи на благодарност и пожелания към маестро Джуров отправиха и кметът Георг Спартански и председателят на ОбС Мартин Митев.

Където и да ходиш по света, каквото и да правиш – родното място не може да се откъсне от съзнанието и разума на човек. Както днес този ден излъчва крaсота, енергия и усмивки така те да бъдат част от ежедневието на плевенчани години наред, пожела маестро Пламен Джуров.

С Решение №162 от 30.04.2020 г. на Общински съвет – Плевен, маестро Пламен Джуров е удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ за изключителен принос и постижения в областта на изкуството и утвърждаване името на родния град. Съгласно Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, почетното звание се връчва на 15 май – Празника на Плевен. Усложнената епидемиологична обстановка обаче отложи с близо година връчването на званието на маестро Джуров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: