Георг Спартански: Продължаваме да работим с Плевен в сърцето и със сърце за Плевен

15.05.2021 12:56

Днес Плевен отбелязва за 20-ти път своя пролетен празник на 15 май. Тържествен ритуал се проведе на площад „Възраждане“ като сред гостите бяха и двама посланици – на Руската федерация и на Беларус.

„Въпреки тежката ситуация с пандемията, Плевен се развива. Вероятно някои ще кажат, че чашата е наполовина пълна, а други, че е наполовина празна и всеки ще има своите аргументи и основания. Аз искам да благодаря на всички – и на тези, които виждат красивото и на тези, които виждат недостатъците в нашата работа и да ги уверя, че ще продължим да работим за Плевен – с Плевен в сърцето и със сърце за Плевен, за да се развива градът по начин, по който всички вие очаквате и го виждате в мечтите си“. Това каза в поздравителното си слово по повод празника кметът Георг Спартански. Той припомни, че до броени дни ще започнат важни инфраструктурни проекти за града като ремонтите на Автогарата и на надлеза за жк „Сторгозия“, както и на две важни улици в Индустриална зона.

Вече поехме грижата за „Кайлъка“ и той се променя с бързи темпове, отбеляза Спартански. Той благодари на Люси Дяковска, която чрез фондацията си и доброволци помагат за това паркът да стане едно красиво място. „Това е едно доказателство, че когато усилията на местната и на централната власт, но и на гражданското общество в лицето на неправителствени организации се обединят, реултатите са на лице и са видими“, подчерта кметът.

Георг Спартански благодари на всички плевенчани, с чиито усилия градът ни се превръща в едно по-добро място за живеене. „Честит празник и нека свети Георги Победоносец чуе нашите молитви и подкрепя ръката и делата ни!“, пожела кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: