Рози в памет на медиците, загубили битката с COVID-19, засадиха пред Параклиса на УМБАЛ – Плевен

14.05.2021 16:07

По повод Международния ден на сестринството – 12 май студентката от УАСГ гр. София и възпитаник на Езикова гимназия – Плевен Юлияна Петрова подари на главната медицинска сестра на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ Ивайла Петкова своя картина, изобразяваща медала на Флоранс Найтингейл – най-голямото отличие за медицинската сестра. Това стана в присъствието на изпълнителния директор на болницата доц. д-р Цветан Луканов, съобщи завеждащият „Връзки с обществеността“ в лечебното заведение Момчил Цветков.

„Така както кралица Виктория през 1883 г. връчва орден за заслуги на Флоранс Найтингел, така аз искам по повод 12 май – Международния ден на сестринството да връча това отличие (макар и не оригинал) на гл. м.с. Петкова в знак на солидарност и благодарност към медицинските сестри. Днес, в условия на пандемия те доказаха, че са бойци и гръбнакът на всяка медицинска организация“, сподели Юлияна Петрова.

Отново по повод 12 май Лайънс клуб Плевен Мизия, съвместно с ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ засадиха 10 бели и червени рози в градинката пред Параклиса в болницата – с благодарност към сестринските грижи и в памет на всички медици, загубили битката с COVID-19. Сестринството е не просто избран професионален път, а житейски. „Бъдете все така всеотдайни и готови да бъдете до пациентите си в радост и тревога! Нека заветът на ФлорънсНайтингейл – да отдадете себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на вашата грижа, бъде помнен! Заедно можем повече!“, каза президентът на клуба Галина Станимирова.

Всички присъстващи специалисти по здравни грижи отдадоха дълбок поклон за загубилите битката с COVID-19 и изразиха благодарност към колегите, които и в момента са на работното си място и помагат на всички нуждаещи се пациенти.

Снимки: УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: