Музикално пътешествие в ДГ “Калина” – Плевен

14.05.2021 16:14

Образователен концерт изнесоха цигулари от класовете на Елена Николова и Деница Златева от НУИ “Панайот Пипков” пред децата от ПГ 6-7г. “Слънце” и ПГ 5-6г. “Приказен свят” на ДГ „Калина“ – Плевен.

В представянето се включи и цигулков ансамбъл “Концертино”, ръководен от г-жа Николова. Тя представи на децата цигулката, като “царицата“ на музикалните инструменти. На музикалния спектакъл, малките виртуози изсвириха “Танц на пуканките”, “Бързоногата сърничка” от Борис Карадимчев, “Ода на радостта” от Бетовен, “Гавот” от Хендел, “Неаполитанска песен” от Чайковски, “Шарманка” от Шостакович, “Рондино” от П.Хаджиев и “Тамбурин” от Обер.

Публиката им се отблагодари за прекрасните изпълнения с взрив от аплодисменти. За награда на зрителите беше дадена възможност да се докоснат до цигулката и да изсвирят първите си ноти. Това вълшебно музикално пътешествие успя да накара в душите на малчуганите да затрептят искрици от радостни емоции, да се събуди усещане за красивото и любов към класическата музика.

Снимки и информация: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: