Отлагат за 22 май спортното събитие в „Кайлъка“, планирано за тази неделя

14.05.2021 16:23

На 22 май, вместо тази неделя на 16 май, ще се състои спортното събитие в парк „Кайлъка“. Причината е прогнозата за лоши метеорологични условия, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Припомняме, че тази неделя трябваше да се проведат демонстрации на открито от спортни клубове в Плевен по повод Световен ден на предизвикателството. Проявата е част от програмата за Празника на Плевен, посветена е на Деня на българския спорт – 17 май, и е част от Спортния календар за 2021г. на Община Плевен. Спортното събитие ще се проведе съвместно с Българската федерация „Спорт за всички“ и с финансовата подкрепа на Министерството на младежта  и спорта. Световният ден е кампания от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“. У нас се провежда за 28-а година.

Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време. В Деня на предизвикателството Община Плевен и плевенски спортни клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, хандбал, киокушин, йога, фехтовка ще предложат на плевенчани и гостите на града 9 спортни зони, които ще бъдат разположени в зелените площи в началото на парк „Кайлъка“. Началният час на проявата за следващата неделя остава 10 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: