Различни по вид наркотици иззеха плевенските полицаи от 24-годишен

13.05.2021 8:57

Различни по вид наркотици иззеха плевенските полицаи от 24-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР. Вчера около 15,20 часа в жк „Сторгозия“ служители при Второ РУ – Плевен спират за проверка 24-годишен. Установило се е, че той е от село Бохот и пребивава в хотел в областния град.

24-годишният предава доброволно прозрачен полиетиленов свитък с неправилна форма, съдържащ суха зелена тревиста маса, с размери 5/5 см., по негови данни марихуана и един хартиен свитък, с размери 10/3 см., съдържащ бяло прахообразно вещество – пико. При проверка в стаята му в хотела са открити и иззети три полиетиленови топчета, с размери 1,5/1,5 см. съдържащи бяло прахообразно вещество. На етажна площадка и в близост до сервизно помещение на етата в хотела са намерени и иззети – полиетиленово топче, с размери 1,5/1,5 см., съдържащо бяло прахообразно вещество и един платнен калъф, съдържащ електронна везна и девет станиолови топчета, съдържащи суха зелена тревиста маса.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Сезирана е прокуратурата в Плевен. Назначени са експертизи на иззетите наркотици. Притежателят им е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: