Днес и утре в Плевен ще се проведе „Дориан арт фест“

13.05.2021 7:23

Автори от цялата страна събира първият „Дориан арт фест“ в Плевен. Събитието ще се състои на 13 и 14 май в Градската градина. Участниците са освен от региона, но и от Пловдив, Велико Търново, Бургас, Шумен и Казанлък.

Плевенчани ще могат да се докоснат до творчеството на седем млади автори: Весела Петрова /мозайка/, Велина Сталева /мозайка/, Веселин Симеонов /живопис/, Нора Стилянова /пейпър арт, живопис/, Вълчо Вълчев /живопис/, Димитър Механджийски – Stern /стрийт арт, живопис/ и Ганчо Ганчев – Гана /стрийт арт, живопис/.

„Идеята ни е, след като галериите бяха затворени, да покажем изкуството навън, сред хората, и да им представим авторите отблизо“, казва организаторът Иво Станев. Любопитното е, че публиката ще има възможността да участва, макар и не изцяло, в създаването на част от творбите. „Дориан арт фест“ ще даде живот на различни жанрове – мозайка, живопис, пейпър арт и стрийт арт.

ЗА ДОРИАН
„Дориан“ се появява през 2016 г. по идея на Иво Станев, специалист по дигитален маркетинг, създал е няколко известни имена на брандове и лога. Като рекламист има дългогодишен опит в някои от най-популярните медии в България. Собственик е на две рекламни агенции, които се грижат за клиенти от България и Европа. Неговият стартов проект е галерия „Дориан“ за съвременно изкуство. За кратък период тя успява да представи творци като Насимо, Николина Джановска, Убавка и Костика, Хъкъла, Илиян Ангелов, Анелия Райкова, Answer 51, Мартина Караиванова и Владимир Аврамов, Мариета Конова, Елиза Божидарова, Цветелина Максимова, Моника Тошева. След началото на пандемията през март 2020 г. се ориентира към онлайн представяне и арт мениджмънта.

Повече за събитието ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: