Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на ХГ „Илия Бешков“

10.05.2021 15:19

Временна организация на движение се въвежда от днес, 10.05.2021 г., до 27.08.2021 г. по бул. „Ген. Скобелев“ /пешеходната зона/ и ул. „ Стефан Караджа“ в Плевен. Причината е изпълнение на обект: „Конструктивно укрепване и възстановяване на сградата на  художествената галерия „Илия Бешков“ – гр. Плевен“. Изпълнител е „ПОЛИМЕРИНЖЕКТ“ ЕООД. За това информират от Пресцентъра на Общината.

По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по ул. „Стефан Караджа“ ще бъде ограничено без спиране, пешеходното движение в участъците също ще е ограничено.

При извършване на бетоновите работи и достигането на бетоновозите до бетонпомпата движението ще се осъществява на заден ход като ще започне от кръстовището на ул. „Стефан Караджа“ с ул. „Тулча“ и ул. „Марин Дринов“, ще премине през временна рампа през малката зелена площ, след това ще продължи по пешеходната зона на бул. „Ген. Скобелев“ до достигането на бетонпомпата. Излизането ще се извършва на преден ход. През цялото време на движение на бетоновоза от кръстовището до бетонпомпата и обратно техниката ще бъде ескортирана от минимум четирима сигналисти и движението ще се осъществява на бавен ход.

По ул. „Стефан Караджа“ временно ще се ограничи спирането и паркирането в часовия диапазон от 08.00 до 18.00 ч. в участъка непосредствено до пешеходната зона до бул. „Ген. Скобелев“. За целта ще бъдат монтирани пътни знаци за информация на водачите на МПС.

По време на строително-монтажните работи до завършване на обекта ще бъде преместен временният медицински пункт /фургон/ за диагностика, причината е липса на достатъчна ширина за безпроблемно преминаване на строителната техника.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: