Времето: днес – облаци и слаб дъжд, утре – предимно слънчево

08.05.2021 8:10

Днес ще има разкъсана, временно значителна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще са между 20° и 22 °, по по-високите места с 2-3 градуса по-ниски.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно облачно. След обед се очакват краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от северозапад–север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12°. Максималната температура на 2000 м ще е около 5°. През деня температурите ще се понижават.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове, главно в централните части на Дунавската равнина. Вятърът ще отслабне и Ще бъде слаб до умерен от изток. Минималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Максималните температури ще са между 22° и 24°.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток. Температурите отново ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 16°, а на 2000 м максималната температура ще е около 7°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: