Плевен ще отбележи Световния ден на предизвикателството, мястото – парк „Кайлъка“

07.05.2021 16:29

Община Плевен се присъединява към инициативата Световен ден на предизвикателството, която ще се проведе на 16 май от 10.00 ч. в началото на парк „Кайлъка“. Проявата е част от програмата за Празника на Плевен 15 май и е посветена на Деня на българския спорт 17 май, информират от местната управа. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и на българска федерация Спорт за всички.

Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време.

В Деня на предизвикателството Община Плевен и плевенски спортни клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, хандбал, карате киокушин, йога, фехтовка ще организират 9 спортни зони. Всички желаещи ще могат да проведат спортни занимания или тренировка на открито – по избор в една от зоните или последователно в няколко зони съобразно физическите си възможности, така че общото време на физическа активност да е поне 15 минути. В заниманията ще могат да участват всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички. Допълнително настроение и възможност за 15 минути физическа активност ще внесат танцови формации по хип-хоп и латино танци, с които желаещите ще могат да вземат първите си уроци под ръководството на инструктор.

Целта на Деня на предизвикателството е да се насърчат и популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората. Пожеланието на организаторите е плевенчани и гостите на града да изживеят заедно един прекрасен и незабравим спортен ден, като приемат спорта за предизвикателство, в което е важно участието, а не победата.
При организацията на събитието ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: