Екшън в „Дружба“: 22-годишен е прострелян с боен пистолет тази нощ

07.05.2021 9:16

На 7 май 2021 година около 00:05 часа служители от Първо РУ отреагират на сигнал за прострелване на улица в плевенския квартал „Дружба“. Незабавно на мястото на престъплението е изпратен екип. Извършен е оглед. Изяснено е, че стрелецът се е придвижвал с лек автомобил и след произшествието е напуснал в неизвестна посока, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Установено е, че пострадалият е транспортиран с частен превоз до ЦСМП – Плевен за медицински преглед. Изяснена е самоличността му – 22-годишен от Плевен. Той бил с прострелна рана с вход и изход в трета част на ляво бедро. Настанен е в „Ортопедична клиника“ за операция и наблюдение, без опасност за живота.

От проведените бързи мероприятия от служители на Първо РУ – Плевен и ОДМВР – Плевен е установен и задържан в жилището си извършителят на престъплението – 46-годишен от Плевен. Стрелецът доброволно е предал оръжието – боен пистолет „Ра-63“, кал.9 мм, с един патрон 9 мм в цевта и пълнител за същия пистолет с 4 патрони – 9 мм. Оръжието и боеприпасите са законно притежавани от него.

Задържан е за срок до 24 часа.  За престъпление по чл.129, ал.1 от НК е сезирана прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава работата за изясняване на обстоятелствата около деянието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: