ДГ „Ралица“ – Плевен се включи в националната инициатива „Великден без отпадъци“

07.05.2021 14:33

ДГ „Ралица“ – Плевен се включи в националната инициатива „Великден без отпадъци“. Координатор е Сдружение „Бъди активен“, а дейностите са част от проекта “Партньорство за красива и чиста България” част от дългосрочната програма _Място България, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

Малчуганите от плевенската детска градина, подпомогнати от своите учители, са измайсторили различни изделия от остатъци от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило. Децата от първа група са направили цветя и животни от ролки тоалетна хартия и великденско агне. По-големите от втора група са създали гараж за коли на няколко етажа от пластмасови чашки и кофички.

Батковците и каките от трета група са изработили картички и рамки от различни отпадъчни материали – черупки от яйца, картон от кашони; с натрошени черупки от яйца са наторили алеята пред детската градина, в която ще се засадят цветя.

Бъдещите първокласници пък са измайсторили цветя от пластмасови бутилки, чаши и сламки.

По този начин децата получават своите полезни уроци по рециклиране, разделно събиране на опаковките и се учат да проявяват лична отговорност към опазване на природата.

Снимки: ДГ „Ралица“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: