Времето: През уикенда максималните температури ще достигнат 26° – 28°.

01.05.2021 8:23

Днес през деня ще бъде слънчево с променлива висока облачност. Късно след обед и привечер ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места,предимно в районите около р.Дунав, е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат около 12°. Максималните температури ще достигнат 26° – 28°.

Над западните и централни части на Стара планина, ще има променлива облачност, а след обед и вероятност за краткотрайни валежи на места, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно умерен от запад – югозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 19°, на 2000 м ще е около 13°.

В празничната неделя ще има незначителна облачност със слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще се задържат високи и ще бъдат между 26° и 28°.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде предимно слънчево, а след обед с вероятност за краткотрайни превалявания на места. Вятърът ще се усили до силен от югозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните на 1200 м ще бъдат около 22°, на 2000 м ще е около 16°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: