Засилен контрол на екипи от ОДМВР – Плевен през празничните дни

30.04.2021 8:19

По разпореждане на главния секретар на МВР е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и пожарната безопасност на населението, контрол по спазване на въведените противоепидемични мерки и осигуряване на нормалното придвижване на гражданите през предстоящите празнични дни. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Всички православни храмове и манастири в областта са инспектирани от екипи на РДПБЗН – Плевен във връзка с Великденските празници. По време на проверките е обърнато особено внимание на организацията за пожарна безопасност в храмовете, осигуряване на условия за успешна евакуация, наличието на пожаротехнически средства за първоначално гасене, както  и на обезопасеността на местата за палене на свещи. На църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Целият състав на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен е ангажиран с дейности, насочени към повишаване безопасността на движението по пътищата в областта. Във връзка с очаквания интензивен трафик днес полицейските екипи ще са насочени към натоварените участъци от пътя, като полицаите ще подпомагат и регулират движението. Всички технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат разположени по пътната мрежа. Апелираме към водачите да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта, да шофират спокойно и търпеливо, и да не предприемат рискови изпреварвания. Шофьори с агресивно поведение ще бъдат извеждани от транспортния поток и обстойно проверявани. Идентична е организацията и за 4-ти и 9-ти май, когато се очаква натоварване на движението, обратно към големите градове. В останалите почивни дни и в навечерието на Великден в цялата област ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и неправоспособни водачи, като са включени териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси.
От Пътна полиция напомнят на водачите и пътниците в автомобили да спазват правилата за безопасно придвижване, защото всички нарушители, снимани от стационарни или мобилни полицейските камери, ще бъдат глобявани по предвидения в закона ред. Мобилните камери са много ефективни, защото чрез тях може да се снима не само превишена скорост, а и много други опасни нарушения като неправилно изпреварване, отнемане на предимство, движение в насрещното платно или пътници, показващи се от прозорците или люковете на автомобили, по време на движение и т.н. Пътната безопасност е обща отговорност!

Екипи на Криминална полиция от всички районни управление при ОДМВР – Плевен няма да почиват по празниците, но гражданите също трябва да бъдат отговорни. Нека онези, които няма да пътуват, да са бдителни и сигнализират в полицията, ако забележат лица със съмнително поведение.

Екипите на Охранителна полиция също са ангажирани в дните около празниците. Те ще следят основно за спазване на противоепидемичните мерки и на обществения ред.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: