Арест за 19-годишен, откраднал вещи, пари и бира от два автомобила и хладилна витрина

29.04.2021 9:37

За кражба в град Гулянци от паркирани автомобили и от хладилна витрина е задържан 19-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Разследване на служители от РУ – Гулянци е установило, че младежът е откраднал от незаключени автомобили „Мерцедес“ и „Хюндай“ 200 лева, 10 щатски долара, пръстен от жълт метал, часовник „Rolex“, черно кожено портмоне, а от хладилна витрина под навес на същия адрес – около 20 стъклени бутилки бира и пластмасово шише „Chardonnay“.

По информация на тъжителката престъплението е извършено за времето от 20:00 часа на 27 април 2021 година до 10:00 часа на 28 април 2021 година. Автомобилите, от които са отнети вещите, са били паркирани в град Гулянци на улицата пред дома на потърпевшата. Местопрестъплението е посетено от полицейски служители и е извършен оглед.

От проведените незабавни оперативни действия като извършител на кражбата е установен 19-годишен местен жител. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Направил е пълни самопризнания, като е описал механизма на извършеното деяние. Част от инкриминираните вещи са предадени с протокол за доброволно предаване и се съхраняват в полицията. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: