СУ “СТОЯН ЗАИМОВ” започва реализирането на проект “КОМПОСТИРАНЕТО – КАТО НАША МИСИЯ”

28.04.2021 10:25

На 27 април 2021 година официално стартира реализирането на проект “Компостирането – като наша мисия”, спечелил второ място в конкурса “Млад иноватор” – 2020 г. Учениците от екип “Бъдеще” представиха целите, които си поставят: популяризирането на компостирането сред съученици, родители и общественост; използването на получения компост; подобряване на учебната среда, чрез оформянето на цветни кътове в училището.
В училищният двор са поставени 3 компостeра. По този начин ефективно ще се използват растителните отпадъци от двора – окосена трева, листа и други.
Учениците от екипа, заедно със свои съученици ще проследяват протичането на компостирането, за да бъдат спазени необходимите условия.


На откриването присъстваха г-н Стефан Цанев – директор на РИОСВ, г-жа Таня Иванова – връзки с обществеността в РИОСВ, представители на Лайънс Клуб – Плевен Огледало, директори на детски градини.
Проектът е разработен и защитен на конкурса от Даяна Вълчева, Елиза Петкова, Радослава Маринова, Силвия Ангелова и Владислав Петров, ученици в гимназиален етап, а техен ръководител е г-жа Катя Трифонова – учител по Биология и здравно образование

#тагове:

НАЙ-НОВИ: