Планира се ремонт и на пешеходната зона от Театъра до края на Старата главна

28.04.2021 14:26

Ще продължи ремонтът на пешеходната зона на Плевен в частта, която все още не е обновена – от ДКТ „Иван Радоев“  до края на Старата главна. Това увери на брифинг кметът Георг Спартански. Нашата визия е, че от Скобелев парк до ОАПС-а трябва да е едно огромно пешеходно място, предоставено за жителите и гостите на града в пълното му великолепие, категоричен бе кметът.

В момента тече проектирането на пешеходната зона от театъра до края на Старата главна /ул. „Васил Левски“/. Тя е в абсолютно градобитна ситуация, състоянието й е под всякаква критика, липсват или са потрошени решетки и циментовите ограждения около дърветата, разрушена е настилката, поставена преди десетилетия. Единственото, което успяхме да направим до този момент е да оправим короните на дърветата и сега улицата е много по-светла, обясни Спартански. Той увери, че Общината няма да се откаже от кампанията за реновиране на старите сгради в централната част на Плевен, които придобиват нов облик след като собствениците им бяха заставени да оправят фасадите.

Старите сгради и техните фасади трябва да са в архитектурен вид, който да допринася за облика на града, а не да отблъскват, коментира кметът.

Необходимите средства за довършване на тази част от пешеходната зона на Плевен ще се търсят от трите възможни начина – по европейски програми, държавно целево финансиране или кредит.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: