Домашна оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха криминалистите от РУ – Левски

26.04.2021 9:14

Домашна оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха криминалисти от РУ – Левски, информират от Пресцентъра на ОДМВР -Плевен.

Снимка: ОДМВР – Плевен

Действията са осъществени на 23 април. Около 11:10 часа криминалисти от РУ – Левски  предприели претърсване в частен дом, обитаван от 43-годишен мъж от града и открили  специално оборудвано помещение с насаждения от рода на конопа, а също продукти и техника за култивиране на растението.

При извършените претърсване и изземване с последващо съдебно одобрение в приземен етаж е установено помещение с лампи, вентилация, влагомери и термометри за отглеждане на марихуана. В оборудваната оранжерия са намерени шест растения от рода на конопа с височина 105 см. и 13  растения от рода на конопа с височина 40 см. На втория етаж на къщата в два полиетиленови плика и в печка е открита суха зелена тревиста маса от рода на конопа с общо тегло около един кг. Дрогата е иззета.

Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. 43-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от Наказателния кодекс. Продължава работата по документиране на деянието под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: