Борбата на Емел с тежката болест продължава! Помогнете й!

26.04.2021 10:33

Емел е само на 8 години, но вече се бори за нормален живот. Малката чаровница е от село Брестовец, сега тя и нейното семейство се нуждаят от средства за продължаване на лечението й в чужбина. В края на 2018 година Емел е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия б-клетъчна, без засягане на централна нервна система. Преминава през множество химиотерапии, които са довели до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане.

За нещастие, обаче, при лумбална пункция са настъпили изненадващи усложнения, които са довели до крайно рисково състояние с опасност за живота й.

Два месеца Емел е била в интензивното отделение на УМБАЛ „Света Марина“ във Варна с реална опасност за живота. Семейството й се е свързва с турски специалисти, които дават големи надежди за възстановяване на Емел.

Въпреки органиченията на ковид кризата, с помощта на външно министерств майката на Емел – Теодора Христова успява да я транспортира до болницата Рейап в Истанбул. 5 лекарите денонощно са се борили за живота на Емел.
За да се възстанови напълно момиченцето се нуждае от продължителна рехабилитация в Турция под наблюдението на специалистите, които са я спасили. В момента Емел разбира всичко, което й се говори, изпълнява команди, казва „да“ и „не“ (напълно осъзнато отговаря на въпроси), предстоят първи опити за научаване да стъпва вече на крака. Контролните изследвания са с добри резултати. Лекарите дават надежди, казват че е въпрос на време Емел отново да бъде едно нормално и щастливо дете.
Вече е открита дарителската сметка в полза лечението на Емел. Нейните близки призовават всички хора, които могат да помогнат, да го направят, за да расте Емел щастлива и безгрижна!
„Благодаря от сърце на всички хора, които сте с нас! Не мога да ви опиша какво е за една майка да вижда как детето й с всеки изминал ден се връща към нормалното си състояние! Не мога да изразя благодарността си към вас! Вие давате живот на детето ми! Бъдете здрави и благословени! Прекланям се пред добротата ви! Нека Доброто, което правите да се върне към вас и семействата ви!“, казва Теодора Христова.
Дарителска сметка: ПИБ АД
BG38FINV91501317534631
Титуляр: Емел Благовестова Коларова
#тагове:

НАЙ-НОВИ: