112 агнета без ушни марки открити при проверки в Буковлък

23.04.2021 12:35

112 дребни преживни животни без ушни марки са открити в плевенското село Буковлък, информират от Пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Вчера за времето от 09:00 часа до 11:30 часа на територията на област Плевен е проведена специализирана полицейска операция от служители  на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и служители на ОДБХ – Плевен.

В хода на междуведомствената акция са извършени проверки на територията на село Буковлък за обекти със стопанско предназначение за незаконно отглеждане и клане на животни. В нерегистриран животновъден обект в село Буковлък, са установени седемдесет агнета без идентификация, за които не са представени документи за собственост. Съставен е акт на 44-годишен жител на селото, представил се за собственик на животните, за нарушение на чл.139, ал.1, т.1 във връзка с чл.420 „а“ от Закона за ветеринарномедицинската дейност /ЗВД/. Съставен е и акт за възбрана на установените седемдесет агнета до извършване на необходимите ветеринарно медицински изследвания за сметка  на собственика.

При извършена проверка на друг нерегистриран животновъден обект по ЗВД в селото са намерени петдесет и три агнета, от които четиридесет и два броя са без идентификация, а единадесет са с идентификационни ушни марки. За животните не са представени документи за собственост. Съставен е акт на 34-годишен от селото, който се е представил за собственик на животните, за нарушение на чл.139, ал.1, т.1, във връзка с чл.420 „а“ от ЗВД. Съставен е и акт за възбрана на установените петдесет и три броя агнета до извършване на необходимите ветеринарно-медицински изследвания за сметка на собственика. Работата по случая продължават служители от ОД „БХ“- Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: